fredag 22. februar 2013

Gigant CUPCAKE med sjokoladeskjell.

Framgangsmåte på hvordan jeg lager stor cupcake med sjokoladeskjell.

Investert i en stor cupcake kakeform fra Wilton, 
som jeg fant til en rimeligere penge på ebay. 
Kjempe enkel form å bruke, men man kan selvfølgelig lage denne kake uten form å.

Smurte formen med litt smør og hadde på litt mel.




 Laget en cupcakerøre og fylte formen, 
det som ble til overs av røra helte jeg i vanlige cupcakesformer.





Kaken lot jeg stå ovnen på 160grader i 50-60min.

Stakk en pinne i kaka for å se om den faktisk var ferdig.
Lot den ferdig kaka stå i formen på benken å avkjøl seg i 15 min før jeg tok den ut av formen.
Satt kaken i kjøleskapet for videre avkjøling.


Sjokolade skjellet
(For å lage dette skjellet så trenger man kakeformen)

Først: Sørg for at formen er ren og helt tørr.

Bruker ca. 400g hvit sjokolade, men  man kan bruke hvilken som helst sjokolade.

Smelt halvparten, enten i mikro eller over vannbad. Jeg smeltet sjokoladen i mikroen. Først en runde på 360grader i 1 min, så tar jeg den ut og rører om. Så en ny runde på 30 sekunder og rører om igjen. Forsett slik til all sjokoladen er smeltet. Rør i sjokoladen så den er helt fin og klumpfri.
Tips: sørg for at ikke sjokoladen kommer i kontakt med vann. En dråpe eller to kan gjør sjokoladen klumpete og hard. Bruk heller ikke tre skje når du rører rundt i sjokoladen, pga tre holder på fukt, så bruk metal skje.



Brukte kun ei ts og smurte utover et lag med sjokoladen i "bunn" delen av pannen.
Lot den deretter stå i 10-15min.





Smeltet så resten av sjokoladen sjokoladen og smøre utover et nytt lag. Sørget for at sjokoladen dekker alt. Satt formen i kjøleskapet ca 30 min så sjokoladen blir hard igjen.





For å få ut sjokoladeskjellet brukte jeg en kniv og fjernet sjokoladen som var stivnet på kanten. Får da en fin og jevn kant, men dette gjør at sjokoladen rett og slett "popper" opp!





Når sjokolade-skjellet slipper formen er det bare å ta den opp.




Nå er kaka blitt avkjølt og som gjør det enklere å trimme den.
Bunn delen trimmet jeg litt av hele veien rundt for at den skulle få plass i sjokolade-skjellet, og trimmet av toppen slik at den ble flat. 


Delte så kaken i to for å sette den sammen igjen med smørkrem i mellom.
Smurte så hele kaken rundt med smørkrem før jeg puttet den i skjellet, deretter over hele toppen. Så plasserte jeg den andre delen av kaka på toppen før jeg smurte smørkrem over den.


Satt kaka i kjøleskapet i ca 10 min, slik at smørkremen stivner til.


Nå er kaken klar for dekorering.
Valgte å skjære av litt av kanten rundt (ser det på bilde under)

Dekorerte med smørkremen jeg allerede hadde laget men hadde i en dråpe med Wilton fargepasta Lilla.


Brukte Wilton 2 D tipp og lagde flere roser. En rose på toppen, deretter en runde rundt den. Så hadde jeg i et par dråper med farge i smørkremen, slik at jeg fikk en mørker nyanse på fargen. Så sprøytet jeg på ny runde med roser videre ned til kanten på sjokolade-skjellet. 




Siste detalj på kaka ble et silkebånd rundt sjokolade-skjellet.



Cupkake-kaken ble servert på et stettfat, 
noe som jeg synes gjør kaken enda finere når man serverer den.



Ingen kommentarer: